Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bořík od Fontánky

2. 2. 2020

r.2005

Pro koupi štěněte Českého teriéra jsme se rozhodli na podzim r.2005. Po trochu svízelném hledání kontaktů na chovné stanice přes internet jsme dostali kontakt na p.Juřicovou a její chovnou stanici "od Fontánky". Její Daisy z Vrculky byla právě úspěšně nakrytá a mi měli zamluveno štěně - fenku. 28.11.2005 se však narodili tři kluci a  Bořík nám při návštěvě u manž. Juřicových hned padl do oka a bylo rozhodnuto. Na konci ledna 2006 už jsme si zatím ještě černého "gremlina" odváželi domů.

otec: Blatouch Hamentashen ( Lotr Kvítko x Amazonka Šárecký lev )

matka: Daisy z Vrculky ( Lotr Kvítko x Beta z Lontu )

Jaký je Bořík??

Náš Boříček je už od malého štěňátka osobnost a pan pes. Pro svoji smečku ( rodinu ) by udělal všechno co ji vidí na očích. Jako pravý Čechoun je neobyčejně žravý a tak musíme  veškeré sežratelné ( i nesežratelné ) věci udržet z jeho dosahu. Nesnáší, když je doma sám a tak, aby se nenudil "pracuje", takže za tu dobu co ho máme, jsme se rozloučili s několika koberečky, linem na chodbě, okousal nové EURO okno a vchodové dveře, gauč,zlikvidoval nesčíslně "nezničitelných"hraček, pantoflí, toaletních papírů .....

 

r.2008

9.-11.2008 v Hrdoňově u Frymburku proběhli "Dny ČT"(více stránky KCHČT ). Bylo fajn vidět zas po roce tolik Českých teriérů pohromadě, k tomu i počasí krásně vyšlo a  náš Boříček byl uchovněn !!!

r.2020

30.4.2020 jsme se rozloučili s naším Boříkem - naším prvním Českým teriérem. Bylo to a je velice těžké, ale nechtěli jsem ho nechat odejít v bolesti.

Za těch 14,5 let, cos nás doprovázel - děkujeme !